DRESS CODE SAU CUM SA TE IMBRACI CORECT IN FUNCTIE DE EVENIMENT

DRESS CODE SAU CUM SA TE IMBRACI CORECT IN FUNCTIE DE EVENIMENT

Fiecare are un stil vestimentar pe care il abordeaza in viata de zi cu zi, fie el clasic, sport, boem sau casual. Si daca in cele mai multe cazuri ne putem imbraca asa cum ne simtim mai bine, adaptat situatiei si locului in care mergem, ce te faci cand pe invitatia la un eveniment descoperi ca se impune si un anumit dress code? Inainte de toate, ar trebui sa stii exact ce reprezinta fiecare din aceste coduri. Ulterior, trebuie sa iti alegi cu grija tinuta astfel incat toate elementele sa fie conforme cu acest cod.

White tie

Acesta este cel mai formal cod vestimentar si probabil ca nu sunt foarte multe evenimentele de acest gen. Este cerut  foarte rar in zilele noastre la baluri sau evenimente cu caracter oficial. La un astfel de context se impun rochiile lungi elegante, din materiale pretioase, pantofi cu toc foarte eleganti, bijuterii opulente si un clutch la fel de elegant.

Black tie

Black tie este un cod formal care impune un look destul de riguros, și este codul vestimentar pentru evenimentele high class, de seară: baluri, dineuri caritabile, premierele de film sau de teatru. Pentru acest tip de dress code, raman castigatoare rochiile lungi, elegante, dar sunt acceptate si rochiile de cocktail din materiale pretioase (matase, organza, brocart, tafta). Bijuteriile raman in zona eleganta, dar nu trebuie sa fie opulente. Pantofii sau sandalele cu toc, eleganti si un plic de ocazie sunt in continuare alegerile potrivite.

Cocktail attire

Cocktail attire este un cod vestimentar semi-formal. Cea mai sigura optiune pentru acest tip de eveniment sunt rochiile de lungime medie (undeva in zona genunchiului) din materiale fine: matase, tafta sau dantela. Little black dress (rochita neagra) este o optiune potrivita, in special cand evenimentul are loc seara, dar nu trebuie sa te feresti nici de culori sau imprimeuri. O alta optiune pentru tinuta de cocktail este o fusta clos sau creion, de lungime medie, combinata cu un top elegant.

Business
Businesss nu înseamnă doar deux-piece-ul rigid, însă, în funcție de job există dress code-uri ce trebuie respectate. Încearcă diverse combinații realizate din sacou cu rochiesacou cu fustă sau sacou-pantaloni, cu croiuri potrivite și foarte feminine.

Ținutele asortate sunt obligatorii. Ori ce ai alege, nu este permis ca îmbrăcămintea să fie transparentă, prea scurtă, prea strâmtă sau prea decoltată. În partea de sus a corpului, umerii trebuie să fie mereu acoperiți, iar mânecile lungi sau trei sferturi.

Smart Casual

Smart casual ca si tip de dress code se referă la minimalist și simplitate. Acest lucru inseamna ca trebuie sa porti haine relaxate, comode dar într-o notă trendy. Orientează-te numai către haine din materiale naturale. Piesele cheie pentru acest tip de dress code sunt hainele în culori uni, dar și imprimeurile,  item-urile cu croială extrem de precisă, accesorizate cu centuri si curele simple.

Acum, pentru ca ai descifrat codurile vestimentare pe care le poti gasi pe invitatiile la evenimente, tot ce mai ramane de facut, este sa dai un click intr-un magazine online de incredere si sa plasezi o comanda.