STILURI VESTIMENTARE. TIE CARE TI SE POTRIVESTE?

STILURI VESTIMENTARE. TIE CARE TI SE POTRIVESTE?

Hainele au depasit de mult statutul de simple obiecte functionale care ne acopera corpul, moda fiind ridicata la rangul de arta. Putini realizeaza ca vestimentatia spune despre noi mai multe decat putem explica in fata unui necunoscut. Poate si de aceea a-ti descoperi stilul vestimentar care te caracterizeaza este un pas esential in conturarea unei personalitati. Chiar de exista cateva stiluri vestimentare generale, de obicei nici una dintre noi nu se incadreaza strict intr-unul sau altul. Fieca

Hainele au depasit de mult statutul de simple obiecte functionale care ne acopera corpul, moda fiind ridicata la rangul de arta. Putini realizeaza ca vestimentatia spune despre noi mai multe decat putem explica in fata unui necunoscut. Poate si de aceea a-ti descoperi stilul vestimentar care te caracterizeaza este un pas esential in conturarea unei personalitati. Chiar de exista cateva stiluri vestimentare generale, de obicei nici una dintre noi nu se incadreaza strict intr-unul sau altul. Fiecare, de-a lungul vietii, este o combinatie din cel putin doua.

Ți-am pregatit in randurile care urmeaza o scurta descriere a fiecărui tip de stil vestimentar pentru ca tu sa poti recunoaste cu usurinta in ce categorie te inscrii.

1. Clasic – ești adepta taieturilor clasice, drepte, a hainelor de buna calitate si practice. Porti deobicei culori neutre: griuri, bejuri sau non culori: negru si alb. In garderoba ta se regasesc urmatoarele item-uri: costume, camasi, rochii in A sau tubulare, pantofi si genti clasice, bijuterii set, perle.

2. Romantic – esti indragostita de tot ce este dragut si delicat precum volanele, dantela, voalurile si culorile pastel. De obicei preferi fustele si rochiile in detrimentul pantalonilor, porti decolteuri inima sau in V, printuri florale si delicate.

3. Sport – confortul este principala caracteristica a hainelor din garderoba acestui stil. Tinutele tale sunt compuse din blugi, tricouri, hanorace din polar, conversi.

4. Dramatic – esti mereu adepta declaratiilor de stil si nu treci neobservata. Iti plac paietele, slituri adanci, culorile tari, tocurile si croieli arhitecturale. Nu iti este frica sa epatezi si o faci ori de cate ori ai ocazia.

 5. Boho – ești atrasăa de haine de inspirație populara, folk sau hippie. Fustele inflorate, camasile tip ie, palariile cu boruri largi, gentile cu franjuri, seturile de bratari colorate sau impletite, blugii evazati sunt marcile tale stilistice.

 6. Eclectic – iti place sa combini diverse stiluri, uneori contrastante. Experimentezi mereu alaturand piese basic la unele pline de personalitate. Mixezi in tinutele tale piese vintage, cu cele de designer si nu te dai in laturi in a combina stilul boem cu cel avantgardist.

7. Urban – ești influentata de stilurile muzicale pe care le asculti si de arta stradala. Adopti imediat piesele vestimentare purtate de artistii in voga ai momentului. In funcție de preferințe, exista mai multe subtipuri ale stilului urban: stilul indie, stilul latino-gangsta, hip-hop, rap, grunge sau punk.

8. Avantgardist – ești unul din trendsetterii care incearca anumite tendinte inainte de a fi atinse de comertul de masa. Iți place sa detii in garderoba ta piese unicat, neconventionale sau piesele designerilor putin cunoscuti.

Dincolo de aceste tipare, trebuie sa intelegi ca stilul tau este o manifestare in exterior a ceea ce esti. Stilul este rezultatul activitatilor pe care le intreprinzi zilnic, rezultatul a ceea ce studiezi, ce citesti, ce sport faci, ce hobbyuri ai, a locurilor in care iti place sa calatoresti, a culturilor si obiceiurilor locale sau straine din care te inspiri. Hainele sunt doar un ADN vestimentar care reflecta personalitatea ta. Asadar, te incurajam sa iti exploatezi cat mai mult individualitatea prin intermediul accesoriilor si hainelor.

All comments

    Leave a Reply